Αναζητήστε

ΟΤΟΕ

ekdOTOE

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων της Ομοσπονδίας μας και με αφορμή τις Άγιες Ημέρες που ακολουθούν, σας προσκαλούμε στην χορωδιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Κυδαθηναίων 10, Αθήνα), την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Ανακοίνωση Νο 103

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 ο Σ.Ε.Τ.Π. έχει προκηρύξει 24ωρη Γενική Απεργία. Απεργούμε ενάντια στον σχεδιασμό συρρίκνωσης της Τράπεζας.

Ζούμε σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα. H Διοίκηση επικαλείται τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, ως όχημα για την - defacto και χωρίς όρια - μείωση του προσωπικού και καταστημάτων. Την ίδια ώρα, τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, καταγράφουν θετική πορεία και απόδοση σε όλους τους τομείς πέραν μάλιστα των εταιρικών προσδοκιών και αρχικών στόχων του business plan 2022-2025.

Η Τράπεζα επιμένει εμμονικά να σχεδιάζει:

Read more: ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Η ΟΤΟΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου

την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μαρτίου 2023στις 19:00

στο Θέατρο «ΠΟΡΕΙΑ», Τρικόρφων 3, 10433 Αθήνα, τηλ. 2108210991

να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε,να προβληματιστούμε, να χαμογελάσουμε, να μαγευτούμε από Θέατρο!

Φέτος επιλέξαμε το έργο :

«Το Κουκλόσπιτο»του Χένρικ Ίψεν

Πρόκειται για το έργο, που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή».

Read more: Η ΟΤΟΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου

OTOE logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 17

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2022

Η ΟΤΟΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΑΘΕ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ Σ.Κ. ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η ΟΤΟΕ έχει έγκαιρα, έμπρακτα, επανειλημμένα και τεκμηριωμένα αντιταχθεί στις πολιτικές συρρίκνωσης των Τραπεζών. Στη συστηματική μείωση του προσωπικού, στις αποσχίσεις και στο συνεχιζόμενο κλείσιμο των καταστημάτων, που εντάθηκε τα τελευταία χρόνια με προμετωπίδα την ψηφιοποίηση και έχει ως μοναδικό στόχο, μέσω της μείωσης του κόστους, τη μεγιστοποίηση των κερδών των τραπεζών προς όφελος μόνο των μετόχων.

Όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει και αναδείξει, όλα τα παραπάνω προσλαμβάνουν ακραίες διαστάσεις στη χώρα μας, σε σύγκριση με το τι συμβαίνει στον κλάδο στην υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Οι συνέπειες αυτών των επιλογών των Τραπεζών στην εξυπηρέτηση της πελατείας, ιδιως στην περιφέρεια, στις απομακρυσμένες και στις νησιωτικές περιοχές, γίνονται εδω και καιρό ιδιαίτερα αισθητές, δημιουργώντας συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού για μεγάλο κομμάτι της πελατείας και των τοπικών κοινωνιών.

Η ΟΤΟΕ στήριξε και στηρίζει τις εύλογες αντιδράσεις των Συλλόγων-μελών της, των εργαζόμενων, της πελατείας και των τοπικών κοινωνιών απέναντι σε κάθε επιλογή που συρρικνώνει τον κλάδο.

Read more: Η ΟΤΟΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Page 1 of 38

Go to top