Αναζητήστε

ΟΤΟΕ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο που ψήφισε η Κυβέρνηση για την κατάργηση του άρθρου 4 της ΠΥΣ 6/12, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Για όσους τραπεζοϋπάλληλους προσλήφθηκαν μετά τις 14-2-2012 ο χρόνος υπηρεσίας για την αλλαγή κλιμάκιου και τον υπολογισμό του επιδόματος πολυετίας βάση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. ξεκινά από την 1-1-2024, οπότε την 1-1-2025 θα μεταβούν στον αμέσως ανώτερο βασικό μισθό (κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου). Παράλληλα οι τράπεζες οφείλουν να καταβάλλουν το επίδομα πολυετίας προσαυξημένο κατά 1,85% επί του νέου βασικού μισθού. Επιπλέον, τα ποσοστιαία επιδόματα (σπουδών, οικογενειακά κ.λπ.) θα υπολογιστούν κατά περίπτωση στον νέο ανώτερο βασικό μισθό (κλιμάκιο ενιαίου μισθολογίου).
  2. Όσοι τραπεζοϋπάλληλοι είχαν προσληφθεί πριν τις 14-2-2012 και είχαν υπόλοιπα μηνών υπηρεσίας/προϋπηρεσίας μέχρι τις 14-2-2012, από 1.1.2024 θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν τον χρόνο (μήνες) υπηρεσίας/προϋπηρεσίας τους. Μόλις συμπληρώσουν τους 12 μήνες, θα ισχύουν και για αυτούς όσα αναλυτικά αναφέρονται παραπάνω (αλλαγή κλιμακίου, αύξηση επιδόματος πολυετίας, επανυπολογισμός ποσοστιαίων επιδομάτων στο νέο βασικό μισθό).

Ο νέος εργασιακός νόμος προβλέπει, ότι ποσά που προκύπτουν από τις παραπάνω αυξήσεις, συμψηφίζονται με υπέρτερες καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές. Εννοείται, όμως, ότι συμψηφισμός δεν γίνεται με αποδοχές για τις οποίες προβλέπεται μη συμψηφισμός με βάση διατάξεις επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε., ατομικών συμβάσεων κ.λπ.

Read more: Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 23

ekdOTOE

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων της Ομοσπονδίας μας και με αφορμή τις Άγιες Ημέρες που ακολουθούν, σας προσκαλούμε στην χορωδιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Κυδαθηναίων 10, Αθήνα), την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Η ΟΤΟΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου

την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 Μαρτίου 2023στις 19:00

στο Θέατρο «ΠΟΡΕΙΑ», Τρικόρφων 3, 10433 Αθήνα, τηλ. 2108210991

να διασκεδάσουμε, να συγκινηθούμε,να προβληματιστούμε, να χαμογελάσουμε, να μαγευτούμε από Θέατρο!

Φέτος επιλέξαμε το έργο :

«Το Κουκλόσπιτο»του Χένρικ Ίψεν

Πρόκειται για το έργο, που ο μεγάλος Νορβηγός έγραψε το 1879 και εξερράγη σαν βόμβα στην εποχή του, καθώς με τολμηρό τρόπο πραγματεύεται –ανάμεσα σε άλλα– την τραγική υποκρισία που μπορεί να διαποτίζει έναν γάμο, τα κίβδηλα ιδεώδη, τις συνέπειες της επιπολαιότητας (ακόμη και της αθώας), τα ζωτικά μας ψεύδη, την Αλήθεια που, όπως έχει πει ο Όσκαρ Ουάιλντ, «είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή».

Read more: Η ΟΤΟΕ τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, καλεί τις συναδέλφισσες του κλάδου

Ανακοίνωση Νο 103

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 ο Σ.Ε.Τ.Π. έχει προκηρύξει 24ωρη Γενική Απεργία. Απεργούμε ενάντια στον σχεδιασμό συρρίκνωσης της Τράπεζας.

Ζούμε σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον όλων των εργαζόμενων στην Τράπεζα. H Διοίκηση επικαλείται τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετάβαση στη ψηφιακή εποχή, ως όχημα για την - defacto και χωρίς όρια - μείωση του προσωπικού και καταστημάτων. Την ίδια ώρα, τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας, καταγράφουν θετική πορεία και απόδοση σε όλους τους τομείς πέραν μάλιστα των εταιρικών προσδοκιών και αρχικών στόχων του business plan 2022-2025.

Η Τράπεζα επιμένει εμμονικά να σχεδιάζει:

Read more: ΑΠΕΡΓΙΑ Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Page 1 of 38

Go to top