Αναζητήστε

ΣΕΤΠ

Ανακοίνωση Νο 153

Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανεργατική απεργία που προκήρυξαν τα Εργατικά Κέντρα

Συνάδελφοι,

Τα Εργατικά Κέντρα Πανελλαδικά, αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης Πανεργατικής Απεργίας, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στην απεργία και καλεί όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. και τους εργαζόμενους στις υπόλοιπες πόλεις, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις, με απαίτησή μας την απόσυρση του αντεργατικού αυτού νομοσχεδίου.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας

Μουλακάκης Στυλιανός        Νάκος Βάιος

Ανακοίνωση Νο 152

Κανονισμός Εργασίας

Ναι στην επικαιροποίηση των όρων υπέρ των εργαζομένων.

Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων.

Συνάδελφοι,

Στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του Κανονισμού Εργασίας (Οργανισμός Προσωπικού) στην Τράπεζα Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, κατά την οποία η Διοίκηση της Τράπεζας μας έδωσε σχέδιο με τις προτάσεις της.

Συνοπτικά, στο σχέδιο, περιλαμβάνονται μεταβολές ή ακόμα και απαλοιφή σε βασικά άρθρα του Κανονισμού Εργασίας, με κύρια τα ακόλουθα:

  • Απελευθέρωση του καθεστώτος μετακινήσεων, χωρίς να καθορίζονται όροι, καταβολή δαπανών και κοινωνικά κριτήρια.
  • Δημιουργεί πλαίσιο Κανονισμού που περιέχει μόνο υποχρεώσεις για τους εργαζόμενους, απαλείφοντας τις υποχρεώσεις της Τράπεζας.
  • Απαλείφει όρους προστασίας των χαμηλά αξιολογημένων εργαζόμενων.
  • Διαφοροποιεί τα παραπτώματα και τη σύνθεση των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
  • Απαλείφει τα άρθρα εκείνα που αφορούν στη διαβάθμιση προσωπικού (βαθμολόγιο).
  • Μεταβάλλει πλήρως τους όρους λύσης της σύμβασης εργασίας.

Όπως γίνεται αντιληπτό και έγινε κατηγορηματικά ξεκάθαρο προς τη Διοίκηση της Τράπεζας, οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς με τη φωνή του Συλλόγου μας, δεν αποδεχόμαστε τέτοιου είδους ισοπεδωτικές μεταβολές εις βάρος των δικαιωμάτων μας.

Read more: Κανονισμός Εργασίας: Ναι στην επικαιροποίηση των όρων υπέρ των εργαζομένων. Όχι στην ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων.

OTOE logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22

ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, που περνούν οι συνάνθρωποι μας στις πληγείσες περιοχές από τη σφοδρή κακοκαιρία “Daniel”, που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες και τραγικές απώλειες συνανθρώπων μας, η ΟΤΟΕ με τους Συλλόγους-Μέλη της, θέλοντας να συμβάλει – έστω και ελάχιστα – στην ανακούφισή τους, αποφάσισε να στείλει ξηρά τροφή και παλέτες με εμφιαλωμένα νερά, που – σύμφωνα με ενημέρωση από τις τοπικές Αρχές – υπάρχει άμεση ανάγκη.

Read more: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Ανακοίνωση Νο 151

Αλληλεγγύη και στήριξη στους πληγέντες συναδέλφους μας

Συνάδελφοι,

Σε συνέχεια των συντονισμένων ενεργειών μας με την Ομοσπονδία, για τους πληγέντες από την κακοκαιρία στη Θεσσαλία, θα θέλαμε να καλέσουμε όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν προβλήματα, έπειτα και από την κάλυψη των πρώτων αναγκών, να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο, προκειμένου να υπάρξει έμπρακτα η στήριξή μας.

Παράλληλα προτρέπουμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη δράση Συγκέντρωση εθελοντικής βοήθειας για τους συμπολίτες μας στη Θεσσαλία (sharepoint.com), όπως αυτή προκηρύχθηκε από την Τράπεζα.

Αντίστοιχα βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, ώστε οι συνάδελφοι που έχουν πληγεί να επικοινωνήσουν στο groupmail«Οργανωσιακή Υγεία», για να πραγματοποιηθεί καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί και να σταθεί η Τράπεζα αρωγός στην προσπάθεια ανακούφισης των αναγκών τους.

Σε αντίστοιχη επικοινωνία βρισκόμαστε με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου διαμορφώνεται δίκτυο συγκέντρωσης βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς και παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους να συνδράμουν στη βοήθεια αυτή, κατόπιν ενημέρωσης από τους Δήμους τους.

Read more: Αλληλεγγύη και στήριξη στους πληγέντες συναδέλφους μας

Ενημερωτικό Σημείωμα Νο 54

Επιστροφές εισφορών πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ

Συνάδελφοι,

Έπειτα από την ολοκλήρωση καταβολής επιστροφής εισφορών πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ για το έτος 2017, για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, είχαμε αναφορές από συναδέλφους ότι δεν τους καταβλήθηκε ποσό επιστροφής. Οι λόγοι που συνέβη αυτό σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, είναι:

  • είτε η μη ορθή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης για επιστροφή,
  • είτε η ύπαρξη οφειλής στον Φορέα.

Κατόπιν αυτού, αλλά και του ενημερωτικού σημειώματος Νο 52, επικοινωνήσαμε με την αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ και παραθέτουμε προς ενημέρωση τα ακόλουθα:

Read more: Επιστροφές εισφορών πρώην ΤΑΥΤΕΚΩ

Page 1 of 126

Go to top