Αναζητήστε

ΟΤΟΕ

Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας εξέδωσε πριν λίγο ανακοίνωση (ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 29), σύμφωνα με την οποία απέστειλε επιστολή (με αριθμό πρωτοκόλλου 15964) προς τις Διοικήσεις των τραπεζών, προκειμένου να επεκτείνουν την τηλεργασία και να λάβουν κατάλληλα μέτρα διευκόλυνσης των τραπεζοϋπαλλήλων και ιδιαίτερα εκείνων με προβλήματα υγείας, για την αναγκαία αποτροπή της θερμικής τους καταπόνησης κατά τις μετακινήσεις τους από και προς την εργασία.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή:

Read more: Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 29, λήψη μέτρων για την αποτροπή θερμικής καταπόνησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΤΟΕ Νο 28

Η 1η Μάη είναι απεργία!
 Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και στα συλλαλητήρια των συνδικάτων σε όλη τη χώρα


 
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η του Μάη δεν είναι «μέρα των λουλουδιών», ούτε -μεταφερόμενη- αργία.

Είναι μέρα αφιερωμένη σε όσους έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν καθημερινούς και σκληρούς αγώνες για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886  και όλου του εργατικού κινήματος. Σ’ αυτούς που διαχρονικά πέτυχαν κατακτήσεις όπως το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα εργασιακά δικαιώματα, το πενθήμερο, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία της μητρότητας και της οικογένειας και άλλα πολλά, που για χρόνια θεωρούσαμε «δεδομένα».

Οταν αυτά τα άλλοτε «δεδομένα» τίθενται σε αμφισβήτηση και απαξιώνονται απο εργοδοτικές ή κυβερνητικές επιλογές και παραλείψεις, η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι παρά ο δρόμος των διεκδικήσεων και του αγώνα.

Η 1η Μάη είναι μέρα διεκδίκησης και αγώνα.

Πολύ περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, που οι ανάγκες και οι προσδοκίες των εργαζόμενων είναι άμεσες, συγκεκριμένες, και πολλαπλά οξυμμένες, απαιτούνται  εξίσου άμεσες και συγκεκριμένες λύσεις.

Διεκδικούμε:

Read more: Η 1η Μάη είναι απεργία!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 23

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΤΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΝΟΜΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το εργασιακό νομοσχέδιο που ψήφισε η Κυβέρνηση για την κατάργηση του άρθρου 4 της ΠΥΣ 6/12, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Για όσους τραπεζοϋπάλληλους προσλήφθηκαν μετά τις 14-2-2012 ο χρόνος υπηρεσίας για την αλλαγή κλιμάκιου και τον υπολογισμό του επιδόματος πολυετίας βάση των κλαδικών Σ.Σ.Ε. ξεκινά από την 1-1-2024, οπότε την 1-1-2025 θα μεταβούν στον αμέσως ανώτερο βασικό μισθό (κλιμάκιο του ενιαίου μισθολογίου). Παράλληλα οι τράπεζες οφείλουν να καταβάλλουν το επίδομα πολυετίας προσαυξημένο κατά 1,85% επί του νέου βασικού μισθού. Επιπλέον, τα ποσοστιαία επιδόματα (σπουδών, οικογενειακά κ.λπ.) θα υπολογιστούν κατά περίπτωση στον νέο ανώτερο βασικό μισθό (κλιμάκιο ενιαίου μισθολογίου).
  2. Όσοι τραπεζοϋπάλληλοι είχαν προσληφθεί πριν τις 14-2-2012 και είχαν υπόλοιπα μηνών υπηρεσίας/προϋπηρεσίας μέχρι τις 14-2-2012, από 1.1.2024 θα συνεχίσουν να συμπληρώνουν τον χρόνο (μήνες) υπηρεσίας/προϋπηρεσίας τους. Μόλις συμπληρώσουν τους 12 μήνες, θα ισχύουν και για αυτούς όσα αναλυτικά αναφέρονται παραπάνω (αλλαγή κλιμακίου, αύξηση επιδόματος πολυετίας, επανυπολογισμός ποσοστιαίων επιδομάτων στο νέο βασικό μισθό).

Ο νέος εργασιακός νόμος προβλέπει, ότι ποσά που προκύπτουν από τις παραπάνω αυξήσεις, συμψηφίζονται με υπέρτερες καταβαλλόμενες τακτικές αποδοχές. Εννοείται, όμως, ότι συμψηφισμός δεν γίνεται με αποδοχές για τις οποίες προβλέπεται μη συμψηφισμός με βάση διατάξεις επιχειρησιακών Σ.Σ.Ε., ατομικών συμβάσεων κ.λπ.

Read more: Ανακοίνωση ΟΤΟΕ Νο 23

OTOE logo

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 27

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-4-2024

 

Απαιτούμε:

èΑποφασιστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και προστασία της αγοραστικής δύναμης των μισθών μας.

èΑποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις.

èΙκανοποίηση των διεκδικήσεων του κλάδου από την Κυβέρνηση και τους εργοδότες.

Στις 17 του Απρίλη απεργούμε:

Read more: ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17-4-2024

ekdOTOE

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων της Ομοσπονδίας μας και με αφορμή τις Άγιες Ημέρες που ακολουθούν, σας προσκαλούμε στην χορωδιακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος (Κυδαθηναίων 10, Αθήνα), την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Page 1 of 39

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top