Αναζητήστε

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2016

 

 

Πω – πω σκόνη που σήκωσα!”

Είπε η μύγα που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος. (Αίσωπος)

 

Συνάδελφοι,

 

Στο ρόλο της «μύγας», για πολλοστή φορά ο αυτοαποκαλούμενος «αγωνιστικός» σύλλογος ΣΕΥΤΠΕ. Τελευταίο δείγμα γραφής στην επίδειξη έπαρσης και παραπληροφόρησης, η από 20/7/16 ανακοίνωσή του για το πολύ σημαντικό θέμα των υπολοίπων αδειών.

Στην αγωνιώδη προσπάθεια του (ο ΣΕΥΤΠΕ), να δηλώνει την «αγωνιστική» παρουσία του και να στήνει παγίδες εγγραφής μελών, έχει ξεπεράσει κάθε όριο συνδικαλιστικής ανηθικότητας. Το μόνο που πετυχαίνει, είναι να παραπλανεί τους συναδέλφους και να δημιουργεί εντυπώσεις, αδιαφορώντας για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες.

Για το θέμα των υπολοίπων αδειών, παραθέτουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και τι λέει ο ΣΕΥΤΠΕ, αφήνοντας στην κρίση σας τις «μύγες».

Το θέμα των υπολοίπων των αδειών παρακολουθούσε εξ’ αρχής ο Σύλλογός μας. Επικοινωνώντας, τόσο με το νομικό μας σύμβουλο, όσο και με την Επιθεώρηση Εργασίας, διαπιστώσαμε πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο τρόπος αποζημίωσης των υπολοίπων αδειών είναι αυτός που ακολούθησαν όλες οι Τράπεζες (και η Τράπεζα Πειραιώς τον Γενάρη του 2016).

Η αποζημίωση γίνεται για τα υπόλοιπα της τελευταίας 5ετιας, με τη μέθοδο «Δικαιούμενες άδειες 5ετιας – Ληφθείσες Άδειες 5ετιας = Υπόλοιπο Αδειών προς Πληρωμή».

Αυτός ο τρόπος, που επιβεβαιώνεται ως νομικά ορθός από την ίδια την Επιθεώρηση Εργασίας, χαρακτηρίζεται ως «μέθοδος μαθητευόμενων μάγων» από τον ΣΕΥΤΠΕ.

Στις υπόλοιπες Τράπεζες, τα προ της 5ετιας υπόλοιπα, διαγράφηκαν, μιας και η νομοθεσία δίνει αυτό το δικαίωμα. Ο Σύλλογός μας, στα πλαίσια διαλόγου με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, έθεσε αίτημα μη διαγραφής των υπολοίπων αυτών, κάτι το οποίο πέτυχε.

Κάθε συνάδελφος λοιπόν, αυτή τη στιγμή έχει δικαίωμα χρήσης αυτών των αδειών, με σκοπό την εξάντλησή τους.

 

«Ο άδειος τενεκές κάνει τον μεγαλύτερο θόρυβο»

 

Για ένα εργασιακό ζήτημα λοιπόν, που έχει λυθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους εργαζόμενους, επανέρχεται ο ΣΕΥΤΠΕ με μια «απόφαση καταπέλτη» του ΣΕΠΕ.

Ο Σύλλογος ΣΕΥΤΠΕ λοιπόν, ή δεν γνωρίζει τον νόμιμο τρόπο αποζημίωσης των υπολοίπων (ανεπίτρεπτο για σύλλογο) ή εσκεμμένα ψεύδεται. Η αναφορά του στα «ανεξόφλητα υπόλοιπα», που δεν μπορεί να είναι άλλα από αυτά της προ της 5ετιας, ελλοχεύει τον κίνδυνο διαγραφής τους.

 

Βέβαια σε μια τέτοια περίπτωση, να γνωρίζουν πως αυτοί θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και θα πρέπει να λογοδοτήσουν σε όλους τους συναδέλφους για τις άδειες που θα διαγραφούν.

 

Είναι προφανές, πως στο μόνο που αποσκοπούν είναι η δημιουργία εντυπώσεων και η προσέλκυση μελών. Πολύ απλά λένε σε όλους εσάς «γίνε μέλος μου να διεκδικήσω για σένα κάτι που ΔΕΝ γίνεται, και όταν αποτύχω θα κατηγορήσω την Τράπεζα και τον αντιπροσωπευτικό Σύλλογο»

 

Οι πράξεις μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια

 

Συνάδελφοι,

 

Στο θέμα των υπολοίπων αδειών, ο Σύλλογός μας πέτυχε την καλύτερη δυνατή λύση. Αφήνουμε στην κρίση σας τις «αγωνιστικές δράσεις» του ΣΕΥΤΠΕ, που με την παραπληροφόρηση και το εμπόριο ελπίδας προσπαθεί να αυτοχαρακτηριστεί «σωτήρας».

Σας καλούμε, ανεξάρτητα αν είστε ή όχι μέλη του Συλλόγου μας, να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιοδήποτε εργασιακό θέμα σας απασχολεί και επικαλούμαστε την κρίση σας για να σταματήσει πια το «συνδικαλιστικό μάρκετινγκ» που μόνο αρνητικά αποτελέσματα φέρνει.

Ίσως στην πιο κρίσιμη στιγμή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τους εργαζόμενους σε αυτό με την επικείμενη αλλαγή στις διοικήσεις των Τραπεζών, κάποιοι εφευρίσκουν «αποφάσεις καταπέλτες» που δεν υπάρχουν και αφορούν εξάλλου θέματα που έχουν ήδη ρυθμισθεί από το Σύλλογο μας. Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που προέχει η ασφάλεια της εργασίας μας, σας καλούμε όλους να συσπειρωθείτε στο Σύλλογο μας, γυρίζοντας την πλάτη σε όσους προσπαθούν να βρουν ρόλο δημιουργώντας μόνο εντυπώσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο Πρόεδρος         Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Κάκκας         Γιάννης Ρούσσος

 

 

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top