Αναζητήστε

ΣΕΤΠ

shma

 

                                                                                                                                                                                                                                      Αθήνα, 17 Ιουλίου 2024

ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ανανεώσαμε τη συνεργασία μας με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας VODAFONEεξασφαλίζοντας για τα μέλη του Συλλόγου και τις οικογένειες τους ακόμα καλύτερες παροχές.

 

AΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ,

6000 SMS& 8GB  ME 15,85€ 

VODAFONE

*Διάρκεια συμβολαίου 24 Μήνες

Οι συγκεκριμένες προσφορές αφορούν νέες συνδέσεις φορητότητας (μεταφορά από άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Vodafone) και μεταφορά καρτοκινητών σε συμβόλαιο.

Για όλες τις γραμμές που θα ενταχθούν στα ανωτέρω προγράμματα ισχύουν απεριόριστα ενδοεταιρικές κλήσεις. 

Τα συγκεκριμένα προνόμια αφορούν συνδέσεις, που ενεργοποιούνται αποκλειστικά μέσω του Συλλόγου μας και όχι σε καταστήματα της Vodafone.

Οι συνάδελφοι - μέλη του Συλλόγου μας, που επιθυμούν να ενεργοποιήσουν κάποια από τα ανωτέρω περιγραφόμενα προγράμματα, για τους ίδιους ή κάποιο μέλος της οικογένειας τους, παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τζίφα Αθανασία η τον Μπέλλο Φώτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">TzifaA@piraeusbank.grή This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">MpellosF@piraeusbank.gr αντιστοίχως, προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα έντυπα προς συμπλήρωση.

Σημειώνουμε ότι τα υφιστάμενα προγράμματα, επειδή έχουν γίνει ανατιμήσεις, θα μεταφερθούν αυτόματα και μαζικά στο αντίστοιχο νέο πρόγραμμα (καθώς τα αντίστοιχα νέα προγράμματα έχουν περισσότερες παροχές και πιο οικονομικό πάγιο).

Ο Πρόεδρος                 H Γεν. Γραμματέας
 Βάιος Νάκος           
     Θεοδώρου Χαρίκλεια

123

456

 

 

 

Ανακοίνωση Νο7                                                                                        Αθήνα, 16 Ιουλίου 2024

 

ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΕΑΣ ΕΣΣΕ

Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 12/07/2024 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΤΟΕ συνάντηση με εκπροσώπους όλων των Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να συζητηθεί αξονικά και να καταρτιστεί το κοινό πλαίσιο διεκδίκησης της νέας Επιχειρησιακής ΣΣΕ 2024.

Την πρώτη κοινή συνάντηση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, όπου δήλωσε την πίστη του στις δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος και εξήρε τη σημασία της ενότητας για την ευόδωση των δίκαιων αιτημάτων μας, διαβεβαιώνοντας ότι η ΟΤΟΕ θα σταθεί αρωγός στην κοινή προσπάθεια των Συλλόγων.

Κατά την πολύωρη συνάντηση μας, που διεξήχθη σε ένα ομολογουμένως πολύ καλό κλίμα, έλαβε χώρα ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, όπου ακούστηκαν όλες οι απόψεις των παρευρισκόμενων και αναλύθηκαν τα αιτήματα των Συλλόγων.

Έπειτα από μια υπερδεκαετή μισθολογική καθήλωση και την ώρα που η ακρίβεια συνεχίζει να κατατρώει τα εισοδήματα των εργαζομένων, η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται στην καλύτερη οικονομική θέση των τελευταίων 15 χρόνων, με τριετή συνεχόμενη και αυξανόμενη κερδοφορία.

Λαμβανομένου των ανωτέρω, όλοι οι Σύλλογοι καταλήξαμε στην κατάρτιση κοινού πλαισίου διεκδίκησης που θεμελιώθηκε στην αδήριτη και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη πραγματικών αυξήσεων σε όλους τους συναδέλφους.

Το κοινό αυτό πλαίσιο, θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν και θα εκκινήσουν ουσιαστικά οι διαπραγματεύσεις, έχοντας ως δεδομένη την καταρχήν προφορική διαβεβαίωση της Διοίκησης της Τράπεζας για αποδοχή 3μηνης παράτασης της υφιστάμενης ΕΣΣΕ. Υπενθυμίζεται ότι η μετενέργεια αυτής διαρκεί έως 31/07/2024.

Συνάδελφοι,

Αυτή είναι η πρώτη φορά που όλοι οι Σύλλογοι μετέχουμε ενεργά με θέσεις και προτάσεις, στη συγκρότηση κοινού πλαισίου διεκδίκησης και ακολούθως κοινού μετώπου για την υπογραφής νέας ΕΣΣΕ.

Η πρώτη κοινή συμμετοχή όλων των Συλλόγων και εργαζομένων, αποτελεί αναμφίβολα εφαλτήριο, για ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον όλων των εργαζομένων στην Τράπεζα, για βελτίωση των όρων εργασίας με διεύρυνση των δικαιωμάτων και αύξηση των αποδοχών μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

   Ο Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας

Βάιος Νάκος             Χαρά Θεοδώρου

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

   Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Παναγιώτης Αδαμόπουλος                  Γιάννης  Αδάμος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

Ισίδωρος Γοίλιας                     Μανώλης Μπεμπένης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

Φάνης Πολύζος                        Ευγενία Τάγαρη

 

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ο Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας

                                                                                                                          Μάκης Τσιμρόγλου                   Ευθυμία Γκόγκα

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΩΗΝ ΕΤΒΑ

  Ο Πρόεδρος                           Η Γεν. Γραμματέας

Σταμάτης Κουτσοπανάγος          Δέσποινα Δαμιανίδου

 

shma

 

Ανακοίνωση Νο 5                                                                                                                                      Αθήνα, 8 Ιουλίου 2024 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΓΤΕ (ΓΕΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΕΣΕΤΠ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ)

Συνάδελφοι,

Μετά τις συναντήσεις με τους Συλλόγους της πρώην Γενικής τράπεζας (ΣΥΓΤΕ) και της πρώην Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΕΤΠ) ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο πρώτος προγραμματισμένος κύκλος συναντήσεων του Συλλόγου μας με όλους τους Συλλόγους στην Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα τη διαμόρφωση του πλαισίου  για την Επιχειρησιακή μας Σύμβαση.

Με αφετηρία τη διαπίστωση της ανάγκης να υπάρξει διάλογος, συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων, κατά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που είχε καταγράψει ο Σύλλογος και τα αιτήματα του ΣΥΓΤΕ σε σχέση με την Επιχειρησιακή Σύμβαση. Μετά την παρουσίαση των προτάσεων του Συλλόγου μας,  σχηματοποιήθηκαν οι κοινές προτάσεις των δύο Συλλόγων.

Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Ενωτικό Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Μακεδονίας Θράκης). Με τον ΕΣΕΤΠ, μας ενώνουν 25 χρόνια συνύπαρξης στο χώρο της Τράπεζας Πειραιώς, 25 χρόνια που οι πορείες μπορεί να ήταν σε πολλές περιπτώσεις αποκλίνουσες, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο του σεβασμού. Με τη συνάντηση αναζητήσαμε για πρώτη φορά το δρόμο της σύγκλησης των απόψεων και των δράσεων, όπου αυτό είναι εφικτό, με μία βασική αρχή, το όφελος των εργαζομένων.

Στην προσπάθεια για την συνδιεκδίκηση Επιχειρησιακής Σύμβασης, για εμάς, όλοι οι Σύλλογοι ανεξαρτήτως μεγέθους και αριθμού μελών έχουν ρόλο και λόγο, έχουν ιδέες και εμπειρία και η συνδρομή τους είναι απαραίτητη.

Συνάδελφοι,

Η κοινή πορεία των συλλόγων προς τη διεκδίκηση Επιχειρησιακής Σύμβασης έχει πολλά σημεία να υπερκεράσει, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην καχυποψία και τις σκοπιμότητες να αποτελέσουν εμπόδιο και φραγμό σε μία νέα εποχή για τις συλλογικότητες στην Τράπεζα Πειραιώς. Αποτρεπτικοί του εγχειρήματος της κοινής πορείας όροι, έχουν πλέον εκλείψει. Όσοι πιστεύουν ότι οι συναντήσεις με τους Συλλόγους είναι ΑΝΑΛΩΣΗ αποδεικνύουν το ρόλο τους, διαχρονικά και σήμερα.

Στη διαπραγμάτευση που ξεκινά, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατό μέσο, θα αναζητήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες συμμαχίες και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο και χωρίς ιδεοληψίες ή αποκλεισμούς να εξασφαλίσουμε μία ικανοποιητική συλλογική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι συναντήσεις που ολοκληρώθηκαν και το κλίμα που διαπιστώθηκε σε αυτές, ήταν ένα πρώτο, απαραίτητο βήμα, η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό αποτέλεσμα για όλους. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο. Στο επόμενο διάστημα, θα συγκεκριμενοποιηθούν τα σημεία του διεκδικητικού μας πλαισίου. Θα αγωνιστούμε μέχρι την επίτευξη του τελικού μας στόχου, μία σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και θα βελτιώνει την καθημερινότητα και τις ζωές μας.

Ο Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας
   Βάιος Νάκος           
 Χαρίκλεια Θεοδώρου

shma

 

Ανακοίνωση Νο 6                                                                 Αθήνα, 9 Ιουλίου 2024

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Συνάδελφοι,

Τις τελευταίες μέρες ανακοινώθηκε από τη Διοίκηση το αντιστοιχούν ποσό Bonus, ένεκα της κερδοφορίας του προηγούμενου έτους.

Όπως κάθε φορά η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε ένα αίσθημα αναγνώρισης και ικανοποίησης σε μερίδα εργαζομένων, αλλά και ένταση και δυσφορία σε μία άλλη. Όπως είναι κατανοητό μεγάλος αριθμός συναδέλφων αισθάνεται αδικημένος, καθώς είτε δεν έλαβε καθόλου ποσό, είτε ήταν κατώτερο των προσδοκιών του σε σύγκριση με τα ευρύτερα ακούσματα των ποσών σε άλλους εργαζόμενους.

Αυτό που παρατηρείται τα τελευταία έτη είναι μία σαφής ανισορροπία ανάμεσα στις θεσμικά κατοχυρωμένες αυξήσεις και στις αμοιβές bonus που χορηγεί μονομερώς η Τράπεζα. Κοινώς τα ποσά που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι από τις Συμβάσεις σε σχέση με τις μονομερείς αποδόσεις της Τράπεζας είναι κατά πολύ λιγότερα. Αυτή η συνήθεια τείνει να γίνει συνθήκη με απώτερο στόχο να απομειώσει την αξία των συμβάσεων και να εγκαθιδρύσει την αντίληψη «με την Τράπεζα καλύτερα».

Τα bonus πρέπει να έπονται των συμβατικών αυξήσεων και να λειτουργούν ως πρόσθετη αμοιβή με στόχο την παρακίνηση των εργαζόμενων. Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να αποτελούν το μοναδικό σύστημα αύξησης στο μισθό. Όσο αυτό θα συμβαίνει, οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται αβεβαιότητα για την οικονομική τους θέση, για τον προγραμματισμό στη ζωή τους και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταβάλλουν την αντίληψή τους για τις συνθήκες εργασίας τους επί τω βελτίω.

Ένα δίκαιο σύστημα αμοιβών πρέπει να είναι μικτό σύστημα. Το μεγαλύτερο μέρος να αντιστοιχεί στην αύξηση του εισοδήματος του συνόλου του προσωπικού, ειδικά όταν αυτό έχει επιτύχει αύξηση κερδοφορίας για τρία συνεχόμενα έτη και το υπόλοιπο να αποδίδεται όπως ο εργοδότης το επιθυμεί, με τους καλύτερους όρους αξιοκρατίας και διαφάνειας.

Η Διοίκηση είχε την ευκαιρία με το ερωτηματολόγιο που κατέθεσε στους εργαζόμενους να ρωτήσει αν οι συνάδελφοι θα επιθυμούσαννα λαμβάνουν ένα ποσό ως αύξηση στο μισθό τους ή το διπλάσιο ως ετήσιο bonus. Έτσι θα είχε μία αντικειμενική γνώση για τον τρόπο που επιθυμεί το προσωπικό να αμείβεται, διαμορφωμένη από το ίδιο το προσωπικό.

Σε αυτούς τους όρους μπορούμε να συμβάλλουμε με τη γνώση μας οι Σύλλογοι ώστε να επιτευχθεί το αντικειμενικότερο δυνατό σύστημα απόδοσης και να περιοριστούν, αν όχι να εκλείψουν, οι όποιες αδικίες έχουν παρατηρηθεί.

Παρόλα αυτά όμως το πιο διαφανές σύστημα αμοιβών είναι οι θεσμοθετημένες αμοιβές μέσω των συμβάσεων, καθώς είναι γραμμένες και όχι προφορικές αναφορές που αλλάζουν κατά το δοκούν, είναι πάγιες και ενισχύουν το αίσθημα σταθερότητας σε αντίθεση με τον έκτακτο χαρακτήρα των bonus και κυριότερα ξεκινούν εξασφαλίζοντας και ενισχύοντας τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους συμπαρασύροντας και τους υψηλότερα.

Εμείς μέσα από το πλαίσιο της επιχειρησιακής θα προσπαθήσουμε να αμβλύνουμε τις ανισότητες και η διοίκηση οφείλει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία και να συμφωνήσει σε ένα πλαίσιο που πραγματικά θα αλλάζει σελίδα στις αμοιβές του προσωπικού.

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Βάιος Νάκος

Χαρά Θεοδώρου

shma

 

Ανακοίνωση Νο 4                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Αθήνα, 2 Ιουλίου 2024

               

Συνάντηση ΣΕΤΠ & ΣΕΥΤΠΕ με θέμα την Επιχειρησιακή Σύμβαση

Συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΤΟΕ συνάντηση του νέου προεδρείου του Συλλόγου μας, ΣΕΤΠ και του προεδρείου του ΣΕΥΤΠΕ, με θέμα τη συλλογική επιχειρησιακή μας σύμβαση. 

Η συνάντηση αυτή ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας στα πλαίσια του προγραμματισμένου κύκλου συναντήσεων του με όλους του Συλλόγους στην Τράπεζά, ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη νέα επιχειρησιακή μας σύμβαση. Στόχος της συνάντησής μας ήταν η διερεύνηση των προτάσεων του ΣΕΥΤΠΕ, ώστε να συμπεριληφθούν στο πλαίσιο διεκδίκησης για τη σύμβασή μας, πάντα στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης του με τρόπο, που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών όλων των συναδέλφων.

Κατά τη συνάντηση μας, που διήρκησε πλέον των τριών ωρών, αρχικά παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν από πλευράς του προέδρου του ΣΕΥΤΠΕ το σύνολο των καταγεγραμμένων αιτημάτων του Συλλόγου, που περιλάμβανε τόσο οικονομικά, όσο και θεσμικά αιτήματα που είχε ήδη αποτυπώσει και καταγράψει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για να ενταχθούν στο διεκδικητικό πλαίσιο για τη νέα μας Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας, αλλά και άλλα αιτήματα που κρίθηκε σκόπιμο να αναφερθούν και να συζητηθούν. Στη συνέχεια και αφού συζητήθηκαν διεξοδικά όλα τα θέματα που έθεσαν οι συνάδελφοι του Προεδρείου του ΣΕΥΤΠΕ, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΠ, αφού ενημέρωσε τους παρόντες για την συνάντηση που προηγήθηκε με το Προεδρείο του ΣΕΤΑΠ και για αυτές που θα ακολουθήσουν, παρουσίασε με τη σειρά του τα σημεία που περιλαμβάνει το ήδη μερικώς διαμορφωμένο διεκδικητικό πλαίσιο, με τις βασικές προτάσεις του Συλλόγου.

Στη συζήτηση που ακολούθησε και με δεδομένο το πολύ καλό κλίμα της συνάντησης, αποτέλεσε κοινή διαπίστωση και των δύο μερών πως θα πρέπει αντίστοιχες συναντήσεις να επαναληφθούν, σκοπεύοντας πάντα στην κάλυψη των αναγκών και την εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σε αυτή την προσπάθεια, της από κοινού συμπόρευσης για την επιχειρησιακή σύμβαση για πρώτη φορά, όλοι θα αξιολογηθούμε για τη στάση και το ρόλο μας. Για εμάς ισάξιο του αποτελέσματος της Επιχειρησιακής Σύμβασης, είναι και ο τρόπος που θα επιτευχθεί μέσω της κοινής, των Συλλόγων, πορείας.

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας προχωρά μπροστά αναζητώντας τη συνεργασία και τη συνεννόηση μεταξύ όλων των συναδέλφων. Στην κρίσιμη διαπραγμάτευση για μία Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Τράπεζα Πειραιώς που θα ικανοποιεί για όλους τους εργαζόμενους που έχουμε μπροστά μας, δεν περισσεύει κανείς!


Ο Πρόεδρος                Η Γεν. Γραμματέας

Βάιος Νάκος           
     Θεοδώρου Χαρίκλεια

Page 1 of 138

Go to top