Αναζητήστε

 

shma

 

Ανακοίνωση Νο 5                                                                                                                                      Αθήνα, 8 Ιουλίου 2024 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΓΤΕ (ΓΕΝΙΚΗ) ΚΑΙ ΕΣΕΤΠ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ)

Συνάδελφοι,

Μετά τις συναντήσεις με τους Συλλόγους της πρώην Γενικής τράπεζας (ΣΥΓΤΕ) και της πρώην Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΕΤΠ) ολοκληρώθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο πρώτος προγραμματισμένος κύκλος συναντήσεων του Συλλόγου μας με όλους τους Συλλόγους στην Τράπεζα Πειραιώς, με θέμα τη διαμόρφωση του πλαισίου  για την Επιχειρησιακή μας Σύμβαση.

Με αφετηρία τη διαπίστωση της ανάγκης να υπάρξει διάλογος, συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων, κατά τη συνάντηση με το προεδρείο του ΣΥΓΤΕ, αναπτύχθηκαν όλα τα θέματα που είχε καταγράψει ο Σύλλογος και τα αιτήματα του ΣΥΓΤΕ σε σχέση με την Επιχειρησιακή Σύμβαση. Μετά την παρουσίαση των προτάσεων του Συλλόγου μας,  σχηματοποιήθηκαν οι κοινές προτάσεις των δύο Συλλόγων.

Σε αντίστοιχο κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση με τον Ενωτικό Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Μακεδονίας Θράκης). Με τον ΕΣΕΤΠ, μας ενώνουν 25 χρόνια συνύπαρξης στο χώρο της Τράπεζας Πειραιώς, 25 χρόνια που οι πορείες μπορεί να ήταν σε πολλές περιπτώσεις αποκλίνουσες, αλλά πάντοτε στο πλαίσιο του σεβασμού. Με τη συνάντηση αναζητήσαμε για πρώτη φορά το δρόμο της σύγκλησης των απόψεων και των δράσεων, όπου αυτό είναι εφικτό, με μία βασική αρχή, το όφελος των εργαζομένων.

Στην προσπάθεια για την συνδιεκδίκηση Επιχειρησιακής Σύμβασης, για εμάς, όλοι οι Σύλλογοι ανεξαρτήτως μεγέθους και αριθμού μελών έχουν ρόλο και λόγο, έχουν ιδέες και εμπειρία και η συνδρομή τους είναι απαραίτητη.

Συνάδελφοι,

Η κοινή πορεία των συλλόγων προς τη διεκδίκηση Επιχειρησιακής Σύμβασης έχει πολλά σημεία να υπερκεράσει, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην καχυποψία και τις σκοπιμότητες να αποτελέσουν εμπόδιο και φραγμό σε μία νέα εποχή για τις συλλογικότητες στην Τράπεζα Πειραιώς. Αποτρεπτικοί του εγχειρήματος της κοινής πορείας όροι, έχουν πλέον εκλείψει. Όσοι πιστεύουν ότι οι συναντήσεις με τους Συλλόγους είναι ΑΝΑΛΩΣΗ αποδεικνύουν το ρόλο τους, διαχρονικά και σήμερα.

Στη διαπραγμάτευση που ξεκινά, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατό μέσο, θα αναζητήσουμε όλες εκείνες τις απαραίτητες συμμαχίες και θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο και χωρίς ιδεοληψίες ή αποκλεισμούς να εξασφαλίσουμε μία ικανοποιητική συλλογική επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι συναντήσεις που ολοκληρώθηκαν και το κλίμα που διαπιστώθηκε σε αυτές, ήταν ένα πρώτο, απαραίτητο βήμα, η πρώτη απαραίτητη προϋπόθεση για ένα καλό αποτέλεσμα για όλους. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο. Στο επόμενο διάστημα, θα συγκεκριμενοποιηθούν τα σημεία του διεκδικητικού μας πλαισίου. Θα αγωνιστούμε μέχρι την επίτευξη του τελικού μας στόχου, μία σύμβαση που θα καλύπτει τις ανάγκες μας και θα βελτιώνει την καθημερινότητα και τις ζωές μας.

Ο Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας
   Βάιος Νάκος           
 Χαρίκλεια Θεοδώρου

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top