Αναζητήστε

shma

 

 

Ανακοίνωση Νο2                                                                                                                               Αθήνα, 19 Ιουνίου 2024

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογος μετά τις εκλογές, την ψήφιση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τη συγκρότηση του σε σώμα, αλλάζει σελίδα και προχωρά μπροστά σε αυτά που νοιάζουν τους εργαζόμενους και αφορούν την καθημερινότητα τους.

Ο αντιπροσωπευτικός σύλλογος έχει εξ ορισμού προσαυξημένο θεσμικό ρόλο και την ευθύνη εκπροσώπησης του συνόλου των εργαζομένων ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι στο σύλλογο αυτό.

Ένας ρόλος που δεν είναι εύκολος και που πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στην διαπραγμάτευση και την αγωνιστικότητα. Ένας ρόλος που δεν αφήνει περιθώρια λαϊκισμού και μεγαλόστομων, ανεφάρμοστων εξαγγελιών.

Σε μία νέα εποχή για τον τραπεζικό κλάδο και για την Τράπεζα Πειραιώς ειδικότερα, απαιτούνται νέες προσεγγίσεις και εισαγωγή νέων δυναμικών πρακτικών για την  επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος υπέρ του εργαζόμενου.

Προτεραιότητα μας θα είναι ο συνάδελφος και οι ανάγκες του και όχι η προβολή του Διοικητικού Συμβουλίου.

Για το λόγο αυτό, όραμα μας στην τριετία που έρχεται είναι η ενοποίηση των συλλόγων. Η γενικευμένη αυτή απαίτηση όλων των εργαζομένων πρέπει να αποκτήσει σάρκα και οστά και να μην μείνει απλά σε μία δήλωση προθέσεων και ανακοινώσεων.

Πρώτη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, θα είναι η συνάντηση με όλους τους συλλόγους τις επόμενες μέρες, ώστε να καταρτιστεί και να συμφωνηθεί ένα ενιαίο πλαίσιο επιχειρησιακής που θα διεκδικούμε όλοι οι σύλλογοι, που θα αποφασίσουν να το στηρίξουν.

Με τον τρόπο αυτό, θα γίνει για πρώτη φορά στην Τράπεζα Πειραιώς έμπρακτα, το μεγάλο  βήμα προς αυτό που επιθυμούν όλοι οι εργαζόμενοι διαχρονικά.

Θεωρούμε ότι σε αυτό το γενικό προσκλητήριο θα συμμετέχουν όλοι οι σύλλογοι και θα προστατεύσουν το εγχείρημα από λαϊκισμούς, υπερφίαλες απαιτήσεις, χειριστικές προσεγγίσεις. Θα συμμετέχουν  με την βασική διάθεση που πρέπει να έχουμε όλοι οι εκπρόσωποι εργαζομένων ¨Να βρούμε πρώτα αυτά που μας ενώνουν, υπέρ των εργαζομένων¨.

Συνάδελφοι,

Η εκπροσώπηση είναι ευθύνη και όχι εξουσία και ως τέτοια θα την μεταχειριζόμαστε καθ΄όλη τη διάρκεια της θητείας του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

ΥΣ. Η αποστολή της ανακοίνωσης γίνεται από την προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του Προέδρου όχι για λόγους αυτοπροβολής, αλλά γιατί δεν έχουν αποδοθεί οι κωδικοί χρήσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Συλλόγου από το απερχόμενο προεδρείο και τα πρόσωπα που τους διατηρούσαν.

 

     Ο Πρόεδρος                    H Γεν. Γραμματέας
      Βάιος Νάκος           
     Θεοδώρου Χαρίκλεια

Συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στο Σύλλογό μας.

Δυνάμωσε την προσπάθειά μας.

Go to top